Biografie

Elvira Out (1968) actrice en coach. Speelt, zingt en schrijft sinds haar 10e. Opgegroeid met een Engelse moeder en Nederlandse vader woont en studeert zij in Amsterdam aan de Toneelschool en vervolgens aan LAMDA; de London Academy of Music and Dramatic Art.

Op de lagere school schrijft en regisseert Elvira met haar hartsvriendin musicals die zij samen opvoeren in Jeugd Theater De Krakeling.

Op haar 11e doet ze auditie voor Kinderen voor Kinderen en in 1980 zingt ze live op televisie Hoekje en Verhuizen. Tot op de dag van vandaag heeft ze zangles en zal zingen, naast acteren, altijd haar passie zijn.

In 1987 doet zij eindexamen VWO in Amsterdam en studeert 5 jaar later af aan de Toneelschool Amsterdam. In 1992 vertrekt ze voor een jaar naar Londen om daar aan LAMDA te studeren. Hier ontdekt zij de charme van Shakespeare.

Eenmaal terug in Amsterdam speelt zij Desdemona in Shakespeare’s Othello, een voorstelling van ’t Muztheater. Voor TV werkt zij samen met Jan Keja, Dana Nechushtan in 20 plus en Ivoren Wachters, zij speelt in Westenwind de psychologe van Daan Schuurmans en zij heeft de hoofdrol in de televisiefilm De Stilte van het naderen. Andere TV-series en films volgen, maar in 2002 besluit ze opnieuw te studeren. Ze volgt de opleiding De professional als trainer aan de Baak, studeert losse modulen persoonlijkheidsleer en sociale psychologie aan de UVA. En zij verdiept zich in Voice Dialogue en dramatechnieken.

Samen met Petra van Hartskamp richt zij in 2005 een trainingsbureau op dat vrouwelijk talent in de spotlight zet. Via een 3-jarige Jungiaanse opleiding verdiept zij zich in de Archetypen van Jung. Beiden schrijven mee aan een boek over vrouwelijke archetypen Typisch Jij!  En ieder jaar spelen zij verschillende Avonden over de Liefde. Een avond waarin Griekse goden en godinnen hun kijk op de liefde geven. Een avond van entertainment, romantiek, muziek en spel.

In de zomer van 2013 besluit Elvira een sabbatical te nemen. Ze denkt  rust nodig te hebben, maar mist het spelen en wil meer actrice zijn. Deze sabbatical duurt 2 weken, omdat ze gevraagd wordt in GTST de rol van Bianca Bouwhuis over te nemen.

In 2017 schrijft en speelt zij haar solovoorstelling Kill Your Darlings; een tragi-komische One Woman Soap en persoonlijke zoektocht. Een voorstelling over afscheid nemen van meisjesdromen. Zij toert hiermee door het land en deze voorstelling is nu ook te boeken als huiskamervoorstelling of voor een congres/ event.

 

Voor film/ t.v. werkte zij met regisseurs als:
Klaus Verscheure (De Zoon van Artan)
Michiel Geijskes e.a. (Goede Tijden, Slechte Tijden)
Dana Nechushtan (20 plus / Ivoren Wachters)
Pim van Hoeve (Beatrix, Oranje onder vuur / Dok 12)
Stephan Brenninckmeijer (De stilte van het naderen)
Tjebbo Penning (De Afdaling / Morlang)
Sander Francken (Gestolen Uren / Fraude)
Jan Keja (De Galerij)
Pieter Kramer (Hertenkamp)
Vincent Schuurman (Voetbalvrouwen)
Ruud Schuurman (IC / Westenwind)
Johan Timmers (Kleine Pauze)
Johan Nijenhuis e.a. (Westenwind)
Joram Lursen (Volgens Robert)
Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs (Vlees)

In het theater werkte zij met regisseurs als:
Peter de Baan (Kill Your Darlings)
Marije Gubbels (Noord Nederlands Toneel)
Tonny Vijzelman (Nestheaters)
Matin van Veldhuizen (Carrousel)
Allan Zipson (’t Muztheater)
Gerard-Jan Rijnders (Toneelgroep Amsterdam)
Markus Azzini (Cosmic)
Jennifer Drabbe (Nestheaters)